Norsk

Nettbasert

I en verden stadig mer drevet av digital kommunikasjon, er vi alle potensielle mål for påvirkere som ønsker å manipulere oss for å få tilgang til våre data eller påvirke våre handlinger. Dette kurset tilbyr en innføring i det komplekse feltet av sosial manipulering, og de mange metodene som brukes av disse påvirkerne.

I kurset vil du bli introdusert for teknikker som spoofing, vishing, SMiShing, bruk av skadelige nettsteder og åpen kildekode-informasjon. Men vi stopper ikke der; kurset gir deg også en dypere forståelse av hvordan disse påvirkerne utnytter vår menneskelige natur for å oppnå sine mål.

Ved å delta i kurset vil du få verktøyene og kunnskapen du trenger for å unngå å bli lurt. Du vil også lære hvilke trinn du skal ta hvis du mistenker at du har vært utsatt for sosial manipulering.

Målgruppe:
Kurset retter seg mot alle som står i fare for å bli utsatt for dataangrep, privat eller i jobbsammenheng, eller behandler elektronisk data gjennom innsamling, organisering, sammenstilling, lagring og kommunikasjon.

Deltakerforutsetninger:
Det er ikke krav til særskilte forkunnskaper for å delta på kurset.

Læringsmål:
Deltakeren skal på bakgrunn av opparbeidet kunnskap kunne gjenkjenne og håndtere sosial manipulasjon med skadelige hensikter. De vil forstå metoder som phishing, vishing, etterligning, SMiShing, og spoofing, og hvordan slike metoder brukes i planleggingen av digitale angrep.

Deltakerne vil også øke sin bevissthet rundt eget og bedriftens ansvar for sikkerhetsregler, og kunne varsle passende parter ved hacking, og være mer bevisste på sitt ansvar for å forebygge sosial manipulasjon.

Praktisk informasjon:
Teoretisk opplæring fra FIDL: Den teoretiske opplæringen foregår som spill via app på telefon eller nettbrett, og kan også tas på PC og Mac. I tillegg til spillet, vil man ha tilgang til et interaktivt kompendium hvor man har mulighet til å fordype seg ned i teorien. Du har tilgang til kurset i 12 måneder fra bestillingsdato.

Kurset kan gjennomføres som et enkeltstående kurs, men kan også stå i en sammenheng med andre kurs i datasikkerhet, herunder innføring i datasikkerhet og behandling og sikring av data.

Pris
kr. 300,-
eks MVA.

Beskrivelse

Deltakeren skal på bakgrunn av opparbeidet kunnskap kunne gjenkjenne og håndtere sosial manipulasjon med skadelige hensikter. De vil forstå metoder som phishing, vishing, etterligning, SMiShing, og spoofing, og hvordan slike metoder brukes i planleggingen av digitale angrep.

Deltakerne vil også øke sin bevissthet rundt eget og bedriftens ansvar for sikkerhetsregler, og kunne varsle passende parter ved hacking, og være mer bevisste på sitt ansvar for å forebygge sosial manipulasjon.!

Innhold

Hva er sosial manipulering?

  • Kunsten å påvirke
  • Påvirkerens verktøykasse
  • Hvordan beskytte seg?
  • Er du forberedt? (test deg selv)

Meld deg på kurs

Fyll ut skjemaet for å melde deg på